ΒΑΣΙΚΟ ΜΕΝΟΥ

NEWSLETTER

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε ενημερώσεις από το Δήμο μας.


Ψάχνετε φθηνό πετρέλαιο θέρμανσης;

Παραγγείλτε πετρέλαιο θέρμανσης στην καλύτερη τιμή και με την εγγύηση της Shell!

Πετρέλαιο θέρμανσης MrOil Advertisement

Ανακύκλωση Υλικών Συσκευασίας Εκτύπωση E-mail
27.02.08


μπλε κάδοι ανακύκλωσηςΟ Δήμος Δροσιάς ξεκίνησε το πρόγραμμα "Ανακύκλωση Υλικών Συσκευασίας" (αλουμίνιο, χαρτί, σίδερο, γυαλί, πλαστικό) σε συνεργασία με την "Ελληνική εταιρία αξιοποίησης ανακύκλωσης".

Οι μπλε κάδοι έχουν ήδη τοποθετηθεί σε όλη την έκταση του δήμου. Στους κάδους αυτούς εναποτίθεται κάθε είδος ανακυκλώσιμου υλικού εκτός από τα ειδικά απορρίμματα (μπάζα, παλιά έπιπλα κλπ).

Τα ανακυκλώσιμα υλικά απορρίπτονται στους κάδους αυτούς χωρίς να είναι σε σακούλες ενώ τα υλικά συσκευασίας π.χ. χαρτοκιβώτια οφείλουν να είναι συμπιεσμένα ώστε να μην καταλαμβάνουν πολύ χώρο. Οι κάδοι αυτοί προορίζονται μόνο για ανακυκλώσιμα υλικά και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να απορρίπτονται σε αυτούς κοινά απορρίμματα.

όχημα συλλογής ανακύκλωσηςΟι κάδοι αδειάζουν σε ειδικά οχήματα και τα υλικά οδηγούνται στο κέντρο διαλογής ανακυκλώσιμων υλικών όπου διαχωρίζονται και προωθούνται προς ανακύκλωση.

Για την επιτυχία του προγράμματος είναι απαραίτητη η ενεργή συμμετοχή όλων των κατοίκων. Πρέπει λοιπόν να αποδείξουμε ότι μπορούμε με αίσθημα ευθύνης να συμβάλλουμε καθοριστική στην επιτυχία του προγράμματος ανακύκλωσης.

 

Είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό το γεγονός ότι οι περισσότεροι δημότες μας κατανόησαν τη χρησιμότητα του συστήματος και καθημερινά επιδεικνύουν περισσότερο ενδιαφέρον για να πετύχει αυτή η προσπάθεια. Ωστόσο θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε ότι για να γίνουμε πιο αποτελεσματικοί θα πρέπει να μην ξεχνάμε τα ακόλουθα:

1. Στους κάδους ανακύκλωσης τοποθετούνται όσα υλικά συσκευασίας φέρουν το ειδικό σύμβολο ανακύκλωσης (πράσινο βελάκι) π.χ. γυάλινα, πλαστικά μπουκάλια νερού, γαλακτοκομικών προϊόντων, αναψυκτικών και άλλα είδη (τζάμια-πλαστικά ομοιογενή έπιπλα κλπ),  αφού πλυθούν  και  καθαριστούν καλά και όχι κλαριά, χόρτα, μπάζα, παλέτες οικοδομικών υλικών  και άλλα μη ανακυκλώσιμα.

2. Όσα υλικά καταλαμβάνουν μεγάλο όγκο (χαρτοκιβώτια, πλαστικά μπουκάλια κλπ.) θα πρέπει να εναποτίθενται εντός του κάδου, αφού μειωθεί ο όγκος τους όσον το δυνατόν περισσότερο.

3. Τα ανακυκλώσιμα υλικά θα πρέπει να είναι απόλυτα καθαρά και να μην έχουν άλλα ενσωματωμένα  επ’ αυτών.

4. Όταν βρίσκουμε τους κάδους γεμάτους δεν τοποθετούμε τα απορρίμματα απ' έξω. Είναι προτιμότερο να τα κρατήσουμε για λίγο στο σπίτι μας μέχρι να αδειάσει ο κάδος ή να τα εναποθέσουμε στον κοντινότερο άδειο κάδο.

5. Τέλος, οι κάδοι ανακύκλωσης πρέπει να παραμένουν στις θέσεις όπου έχουν τοποθετηθεί, ώστε να διευκολύνεται η αποκομιδή του περιεχομένου των.

Ας προσπαθήσουμε λοιπόν όλοι για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής μας, η οποία σίγουρα υποβαθμίζεται τον τελευταίο καιρό πολύ επικίνδυνα. Οφείλουμε να δείξουμε περισσότερη επιμέλεια ώστε να ανακυκλώνονται όσο το δυνατόν περισσότερα υλικά, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στην εξοικονόμηση της ενέργειας και τη μείωση των απορριμμάτων.

  

Τελευταία ανανέωση ( 04.04.08 )
 
Advertisement